Haluatko tehdä yhteistyötä? Ota yhteyttä

Suositut postaukset

Kategoriat

Edit Template

Google Search Consolen käyttöönotto kannattaa – näin optimoit hakukonetuloksesi sen avulla!

Google Search Console on oleellinen työkalu, joka tarjoaa verkkosivuston omistajille ja hakukoneoptimointiin erikoistuneille ammattilaisille arvokasta tietoa sivuston suorituskyvystä ja näkyvyydestä hakutuloksissa. Google Search Consolen käyttöönotto on ensiarvoisen tärkeää, kun tavoitteena on varmistaa sivuston optimaalinen indeksointi ja parantaa sen asemaa hakukoneissa.

Search Console on monen kokeneen hakukoneoptimoijan käytössä oleva työkalu. Aluksi on olennaista ymmärtää Google Search Consolen rooli digitaalisessa markkinoinnissa. Se toimii porttina verkkosivustojen ja Google-hakukoneen välillä, tarjoten arvokasta tietoa, joka auttaa ymmärtämään, miten hakukoneet hahmottavat sivuston sisällön. Tämä ymmärrys on korvaamatonta, kun pyrimme optimoimaan sivuston sisältöä niin, että se vastaa paremmin käyttäjien hakupyyntöihin ja parantaa näin ollen sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa.

Ensimmäinen askel on kuitenkin itse Search Consolen käyttöönotto. Tässä artikkelissa käyn läpi käytännön ohjeet siitä, miten käyttöönotto tehdään tehokkaasti ja miten voimme hyödyntää kaikkia Search Consolen tarjoamia työkaluja hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Olipa sitten kyse sivuston indeksoinnista, suorituskyvyn seurannasta tai avainsanojen analysoinnista, Google Search Console tarjoaa kattavat työkalut, jotka voivat tehdä huomattavan eron verkkonäkyvyyden parantamisessa.

Google Search Consolen käyttöönotto ja perusteet

Google Search Console on voimakas työkalu, mutta sen täydellinen hyödyntäminen alkaa sen asianmukaisella käyttöönotolla.

Ensimmäinen askel on tietysti tilitoiminnon asettaminen. Tämä vaatii Google-tilin luomista, jos sellaista ei vielä ole. Sen jälkeen voit lisätä verkkosivustosi Google Search Consoleen ja vahvistaa omistajuutesi sivustoon eri vahvistusmenetelmien avulla, kuten HTML-tunnisteen tai Google Analyticsin avulla.

Kun sivusto on vahvistettu, on tärkeää varmistaa, että kaikki sivustosi versiot (esimerkiksi www ja non-www) ovat lisättyinä ja vahvistettuina. Tämä takaa kattavan tiedon ja varmistaa, että et menetä tärkeitä tietoja sivustosi suorituksesta.

Tässä vielä step-by-step-opas käyttöönottoon:

1: Google-tilin luominen tai kirjautuminen olemassa olevaan tiliin

Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, luo sellainen. Jos sinulla on jo tili, kirjaudu sisään Google-tilillesi.

2: Siirtyminen Google Search Consoleen

Siirry Google Search Consoleen osoitteessa https://search.google.com/search-console/.

3: Uuden sivuston lisääminen

Pääsivulla näet “Omaisuus” -välilehden, jossa voit lisätä uuden sivuston. Klikkaa “+ Lisää omaisuus” ja valitse sitten vaihtoehto “Verkkosivusto”.

Askel 4: Syötä Sivustosi URL eri sivun osoite

Syötä sivustosi URL ja klikkaa “Jatka”. URL voi olla muotoa “https://sanekoo.fi” tai muu vastaava. Muista syöttää oman sivustosi osoite.

Google Search Console antaa sinulle sitten useita vahvistusmenetelmiä, kuten HTML-tunnisteen lisääminen sivustosi koodiin tai vahvistuksen Google Analyticsin avulla. Jos käytät WordPressiä, voi vahvistuksen tehdä esimerkiksi Googlen omalla Site Kit-lisäosalla vaivattomasti ja ilman koodaustaitoja!

Askel 5: Vahvista Omaisuus

Valitse haluamasi vahvistusmenetelmä ja noudata annettuja ohjeita. Kun vahvistus on suoritettu onnistuneesti, sivustosi lisätään Google Search Consoleen ja olet valmis aloittamaan sen käytön.

Seuraavaksi on hyvä tutustua hieman Search Consolen perustoimintoihin.

Search Consolen perustoiminnot lyhyesti

Google Search Consolen käyttöliittymä voi aluksi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta sen perustoiminnot ovat olennaisia ymmärtää. Etusivulla näet pikakatsauksen tärkeimmistä tiedoista, kuten suorituskyvystä, indeksoinnista ja peittävyydestä.

Hakukonsoli:
Navigoidaksesi tarkempiin tietoihin, käytä vasemmanpuoleista valikkoa. “Hakukonsoli” on yksi tärkeimmistä osioista, josta löydät käyttäjien hakukäyttäytymistä koskevat tiedot. Täältä voit tutkia, mitkä hakusanat tuovat kävijät sivustollesi, sekä seurata klikkausprosenttia ja sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa.

Indeksointi:
Toinen keskeinen osio on “Indeksointi”, josta löydät tietoa sivustosi indeksointitilasta. Täältä voit seurata, kuinka monta sivua on indeksoitu ja tunnistaa mahdolliset indeksointiongelmat.

Suoritus:
“Sivuston Suoritus” -osiossa voit tarkastella sivustosi latausaikoja ja muita suorituskykyyn liittyviä näkökohtia. Nopea sivuston latautuminen on kriittinen tekijä käyttäjäkokemuksessa ja hakukoneiden sijoituksissa.

Tärkeimmät työkalut ja raportit Google Search Consolessa ovat avainasemassa, kun pyrimme ymmärtämään verkkosivuston suorituskykyä ja vastaamaan kävijöiden tarpeisiin. Hakusanaraportit ja suoritusraportit ovat kaksi kulmakiveä, jotka mahdollistavat syvällisen analyysin ja tehokkaan optimoinnin.

Search Consolen hakusanaraportit ja niiden tulkitseminen

Google Search Consolen hakusanaraportit ovat ikkuna kävijöiden hakutottumuksiin. Hakusanaraportit löytyvät “kehitys”-välilehden takaa suomenkielisessä Search Consolessa, joka avaa alla olevan kuvan kaltaisen näkymän.

Sanekoo.fi-sivuston kehitysraportti Google Search Consolessa
Kuvassa näkyy alun näkymä kehitys-osiossa. Sivua selaamalla voi löytää hakusanat, joita on käytetty sivuston löytämiseksi.

Pystyt tarkastelemaan sivuston kehitystä, klikkauksia ja näyttökertoja hakukoneissa yläosan raportin avulla ja voit myös rajata aikajakson haluamallesi välille. Oma sivustoni avattiin lokakuun lopussa ja uutta sisältöä alettiin tuottaa käytännössä marraskuun lopussa.

Sivua alaspäin selaamalla löytyy avainsanojen listaus. Siitä ei ole kuvaa näkyvissä, koska pidän jotain salassa kilpailijoiltani. He saavat tehdä avainsanatutkimusta sitä varten!

Avainsanaraportit paljastavat, mitä avainsanoja käyttäjät kirjoittavat löytääkseen sivuston hakutuloksista. Tämä tieto on kullanarvoista, kun pyrimme hienosäätämään sisältöä vastaamaan tarkemmin kävijöiden tarpeisiin. Kun tiedetään, mitkä hakusanat ovat tehokkaimpia, sisältö on helpompi optimoida näiden avainsanojen ympärille, parantaen näin omaa sijoitusta hakukoneissa ja houkutellen enemmän kohdennettua, itselle relevanttia liikennettä. Search Console on mainio ja edullinen tapa aloittaa tämä hakusanojen tutkiminen. Lisäksi on olemassa eri palveluita, kuten Semrush ja Ahrefs, joita voi käyttää apuna avainsanojen löytämiseen.

Suorituskykyraportit tarjoavat mahdollisuuksia parantaa sivuston toimintaa ja samalla hakukonesijoitusta

Suoritusraportit tarjoavat toisen näkökulman sivuston tarkasteluun, sillä pelkkä avainsanojen tutkimus ei riitä.

Nämä raportit keskittyvät sivuston suorituskykyyn ja käyttäjäkokemukseen. Tarkastelemalla latausaikoja, sivuston nopeutta ja muita suorituskykyyn liittyviä näkökohtia voimme varmistaa, että sivusto toimii saumattomasti ja tarjoaa kävijöille miellyttävän kokemuksen. Nopeasti latautuvat sivut eivät vain paranna käyttäjäkokemusta vaan voivat myös vaikuttaa myönteisesti hakukoneiden arviointiin, mikä lisää sivuston näkyvyyttä.

Mikäli sivustolla on ongelmia, Googlen Search Console ilmoittaa niistä ja jos olet valinnut sähköposti-ilmoitukset, ilmoittaa myös sähköpostitse havaituista ongelmista. Mikä parasta, Search Console antaa myös ideoita ja vinkkejä ongelmien korjaamiseksi sekä linkittää eri materiaaleihin!

Valitettavasti oman sivustoni kohdalla ongelmia ei löytynyt, koska se on alusta alkaen hakukoneoptimoitu. Välillä jotain voi kuitenkin mennä rikki tai esimerkiksi tiettyjen sivujen indeksointi estyy esimerkiksi robots.txt:n ongelmien takia. Tällöin voi olla tarpeen tehdä vaaditut korjaukset.

Seuraavaksi on hyvä hetki tarkastella sitä, miten saatua dataa voidaan parhaiten käyttää sivuston hakukoneoptimoinnin parantamiseksi entisestään.

Hakukäyttäytyminen ja analytiikka auttavat optimoimaan sivustoa ja sisältöä

Hakukäyttäytyminen ja analytiikka ovat keskeisiä osa-alueita, jotka avaavat ikkunan siihen, miten kävijät vuorovaikuttavat verkkosivustomme kanssa. Google Search Console tarjoaa tehokkaat työkalut kävijätietojen analysointiin ja hakupyyntöjen seurantaan, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä sivuston käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

Kävijätietojen analysointi Google Search Consolen avulla mahdollistaa syvällisen käsityksen siitä, miten käyttäjät saapuvat sivustollemme ja miten he vuorovaikuttavat sen kanssa. Voimme tarkastella kävijämääriä, käyttäjien polkuja sivustolla, sekä keskimääräistä istunnon kestoa. Tämä tieto auttaa meitä tunnistamaan suosituimmat sisällöt, ymmärtämään, mitkä osiot sivustolla kiinnostavat kävijöitä eniten, ja optimoimaan sivuston navigaatiota vastaamaan paremmin käyttäjien odotuksia.

Lisäksi kävijöiden toiminta voi kieliä jostain suuremmasta tai pienemmästä optimoinnin tarpeesta. Jos huomaat, että etusivulta kävijät lähtevät sivustolta pois jo aikaisessa vaiheessa, kenties etusivu kaipaa jonkinlaista uutta twistiä? Kannattaa harkita copywriting-taitojen käyttöä tässä, jotta kävijän mielenkiinto ei valahda viemäriin heti alussa. Analysoinnissa voi käyttää apuna myös muita Googlen sovelluksia, kuten Analyticsia.

Hakupyyntöjen seuranta on avainasemassa, kun tavoitellaan käyttäjäkokemuksen parantamista. Google Search Console tarjoaa tarkat tiedot siitä, mitä hakusanoja kävijät käyttävät löytääkseen sivustomme. Hakusanojen tunteminen ei ainoastaan auta meitä ymmärtämään kävijöiden aikomuksia, mutta mahdollistaa myös sisällön optimoinnin vastaamaan tarkemmin näitä hakupyyntöjä. Tehokas hakupyyntöjen seuranta auttaa räätälöimään sisältöä siten, että se vastaa täsmällisemmin kävijöiden tarpeisiin ja parantaa siten sivuston käyttäjäkokemusta.

Optimoinnin voi tehdä sekä artikkelien sisällä että kehittämällä uuden sisältöstrategian hakusanojen perusteella. Voi olla, että olet näkynyt useasti haussa jollain tietyllä omaan nicheen liittyvällä hakusanalla, mutta et ole saanut klikkauksia. Tällainen sana voisi olla hyvä lähtökohta esimerkiksi uudelle artikkelille tai näiden avainsanojen avulla voisi parantaa jo olemassa olevaa sisältöä ja saada sen rankkaamaan korkeammalle hakutuloksissa.

Olemassa olevien avainsanojen ongelmat voidaan myös havaita Search Consolen avulla. Jos esimerkiksi myyt autoja Tampereella, mutta avainsanat, joilla näyt, eivät viittaa autokauppaan Tampereella millään tapaa, on hyvä hetki tutkia, mitkä avainsanat olisivat toimivampia ja antaisivat hakijoille juuri sinun palvelusi näkyviin.

Yhdessä kävijätietojen analysoinnin ja hakupyyntöjen seurannan avulla voimme saada syvällistä tietoa siitä, miten käyttäjät kohtaavat sivustomme. Tämä tieto ei ainoastaan ohjaa tehokasta hakukoneoptimointia, vaan myös auttaa meitä luomaan paremman käyttäjäkokemuksen, mikä taas parantaa näkyvyyttä hakukonetuloksissa.

Yhteenveto: Search Consolen tietojen käyttö auttaa hakukoneoptimoinnissa huomattavasti

a notebook with the word seo written on it
Search Consolen käyttö edistää hakukoneotpimointia vaivattomasti ja tarjoaa arvokasta dataa sivuston toiminnasta. Kuva: Tobias Dziuba on Pexels.com

Sisällön optimointi on keskeinen tekijä paremman näkyvyyden saavuttamisessa hakutuloksissa, ja Google Search Console tarjoaa arvokkaita työkaluja tähän tarkoitukseen. Kun pyrimme optimoimaan sisältöä, on tärkeää tarkastella avainsanoja, indeksointia ja kävijädataa, kuten myös sivuston toimivuutta ja suorituskykyä.

Avainsanojen merkitys korostuu sisällön optimoinnissa. Google Search Console tarjoaa tietoa siitä, mitkä avainsanat tuovat liikennettä sivustollesi. Tämä tieto auttaa tunnistamaan keskeiset käsitteet, joita kävijät käyttävät etsiessään tietoa, ja antaa mahdollisuuden optimoida sisältöä näiden avainsanojen ympärille. Strateginen avainsanojen käyttö parantaa sivustosi mahdollisuuksia nousta korkeammalle hakutuloksissa.

Indeksoinnin tarkastelu on välttämätöntä sisällön optimoinnissa. Google Search Console antaa tietoa siitä, kuinka hyvin sivustosi on indeksoitu hakukoneissa. Tämä on tärkeää, koska vain indeksoitu sisältö voi näkyä hakutuloksissa. Varmistamalla, että kaikki tärkeä sisältösi on indeksoitu, parannat sen näkyvyyttä hakukoneissa.

Lisäksi kävijädataa hyödyntäminen on olennaista. Google Search Console tarjoaa tietoa siitä, miten kävijät vuorovaikuttavat sivustosi kanssa. Käyttäjädata paljastaa, mitkä sisällöt ovat suosituimpia ja mitkä eivät välttämättä toimi odotetulla tavalla. Analysoimalla tätä tietoa voimme räätälöidä sisältöä vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeita ja odotuksia, mikä puolestaan edistää sivuston näkyvyyttä.

Lopuksi Search Console tarjoaa hyvät raportit siitä, kuinka hyvin sivusto toimii ja missä on parantamisen varaa. Search Consolen avulla voidaan korjata nopeuteen tai suorituskykyyn liittyviä ongelmia ja se antaakin hyviä, kohdennettuja vinkkejä toimista, joilla voit parantaa sivuston toimintaa.

Yhdessä nämä tekijät muodostavat kokonaisvaltaisen strategian sisällön optimointiin Google Search Consolen avulla. Tarkkailemalla avainsanoja, varmistamalla indeksoinnin tehokkuuden ja analysoimalla kävijädataa voimme hienosäätää sisältöämme siten, että se ei ainoastaan houkuttele enemmän kävijöitä, vaan myös parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa. Google Search Consolen käyttöönotto on siis nopea ja vaivaton tapa kehittää sivustoasi ja houkutella uusia kävijöitä!

Mikäli haluat hakukoneoptimoidut, kävijöitä houkuttelevat sivut, mutta et itse jaksa perehtyä asiaan tarkemmin, voit ottaa yhteyttä minuun ja katsotaan sinulle sopivat ratkaisut!

Vastaa

 • Kaikki
 • Blog
 • Copywriting
 • Hakukoneoptimointi
 • Ilmiöt
 • Johtaminen
 • markkinointi
 • Sanen päiväkirja
 • Suhteet
 • Teknologia
 • TV-sarjat
 • Työelämä
 • Työnhaku
 • Urheilu
 • Viihde

About

Kun tiedätte, niin tiedätte. Vapaamuotoinen sivusto, jossa ette tule näkemään politiikkaa.

© 2023 Sanekoo.fi. Kaikki oikeudet pidätetään. 

Tietosuojaseloste.

%d bloggaajaa tykkää tästä: