Haluatko tehdä yhteistyötä? Ota yhteyttä

Suositut postaukset

Kategoriat

Edit Template

Mitä on copywriting ja miksi copywriting on tärkein asia myynnissä

Mitä on copywriting? Copywriting on viestiä tehokkaasti kirjoittamalla, erityisesti markkinointitarkoituksessa. Hyvä copy keskittyy luomaan tekstejä, joilla on kyky houkutella, vakuuttaa ja innostaa kohdeyleisöä. Paras copywriter onkin yritykselle yhtä arvokas, kuin pelinrakentaja NFL-joukkueelle.

Keskellä digitaalisen aikakauden informaatiotulvaa copywritingilla on ratkaiseva rooli saada yritys ja sen viesti erottumaan massasta. Menestyksekäs copywriting vaatii taitoa ymmärtää kohdeyleisön tarpeet, luoda kiehtovaa sisältöä ja käyttää oikeita sanoja viestin perille saamiseksi. Hyvä copywriting ei ole pelkkää tuotetietoa tai palvelukuvausta; se on tarinankerrontaa, joka herättää tunteita ja inspiroi lukijoita. Copy koukuttaa ja houkuttaa.

Copywritingin ytimessä on kyky kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta samalla voimakkaasti. Se hyödyntää psykologiaa, kielioppia ja luovuutta saavuttaakseen markkinoinnilliset tavoitteet. Hyvä copywriting voi tehdä tuotteista houkuttelevampia, brändistä kiinnostavamman ja viestistä mieleenpainuvan. Se on voimakas työkalu, joka auttaa yrityksiä erottumaan kilpailijoistaan ja vaikuttamaan kuluttajiin syvällisellä tasolla.

Copywriting voi olla short form copya, kuten usein mainoksissa, tai long form copya, joka sopii mainosten ohella erilaisiin myyntiteksteihin, kuten arvosteluihin. Myös nobet blogitekstit, kuten osittain tämäkin teksti, on eräänlaista copywritingia. Tavoite on saada lukija jatkamaan seuraavalle riville. Jos luet tätä vielä, niin siinä on onnistuttu.

Mitä copywriter tekee?

Mihin tarvitaan oikeastaan tällaisia copywritereita? Myyntihän on helppoa ja kuka tahansa voi tehdä hyvää tekstiä!

Todellisuudessa copywriter on ainoastaan yhtä tärkeä, kuin pelinrakentaja NFL-joukkueessa. Aina voi laittaa vaikka laitapuolustajan rakentamaan peliä, mutta silloin on turha haaveilla voitoista. Yksittäinen peli voi vielä tuurilla mennäkin, mutta jos tavoite on voittaa mestaruus, ei strategia voi olla pelkästään selviytyminen.

Tavoitteet tulee asettaa korkealle. NFL-vertauksena voisi sanoa, että hyvä Copywriter voi viedä pelinrakentajan tavoin joukkueensa eli yrityksen mestaruuteen asti.

Copywriterin rooli on keskeinen markkinoinnissa ja viestinnässä. Copywriter vastaa tekstien laatimisesta, jotka tavoittelevat erilaisia markkinoinnillisia päämääriä. Tämä voi käsittää erilaisia tehtäviä, kuten mainoskampanjoiden luomisen, verkkosivujen sisällön kehittämisen, blogikirjoitukset, some-päivitykset, tuotekuvaukset ja paljon muuta. Oikeastaan, kuten aiemmin mainittua, copya voi löytää mistä vaan.

Copywriterin avulla voi kääntää ok-tason myynnin loistavaksi, keskinkertaisen joukkueen NFL-mestariksi. Siksi on tärkeää panostaa osaavaan ja luovaan neroon (kuten meikäläinen).

Mitä on copywriting käytännön tasolla? Tarkoittaako se nimensä mukaan kopiokirjoittamista? Vastaus on ei, vaikka pyörää ei tarvitse jokaisessa tekstissä keksiä uudelleen.

Yleisellä tasolla copywriterin tehtäviin ja menestyksen avaimiin kuuluu muun muassa:

 1. Kohdeyleisön ymmärtäminen: Copywriterin on tunnettava kohdeyleisönsä ja markkinoinnin tavoitteet syvällisesti. Tämä auttaa luomaan kohdennettua ja relevanttia sisältöä. Oikeastaan copywriter uppoutuu parhaillaan niin syvälle yleisöön, että tietää yleisön tarpeet yleisöäkin paremmin.
 2. Luovuus ja sanojen hallinta: Copywriter käyttää kieltä luovasti ja tehokkaasti. Hänen on osattava valita oikeat sanat, lauseet ja kuvainnolliset ilmaisut, jotka vetoavat kohdeyleisöön. Vanhoihin ihmisiin toimii eri asiat kuin nuoriin, NFL-yleisö ei ymmärrä lätkäjargonia. Ethän kirjoita mummoille suunnattuun markkinointiin OMG ja Lol?
 3. Kampanjasuunnittelu: Copywriter osallistuu markkinointikampanjoiden suunnitteluun ja auttaa luomaan niiden keskeiset viestit. Hän laatii iskulauseet, mainoscopyn ja kampanjan tarinankerronnan. Ilman näitä elementtejä kampanja on tylsä ja tylsä kampanja tarkoittaa negatiivista kassavirtaa.
 4. Hakukoneoptimointi (SEO): Usein copywriterin tehtävänä on kirjoittaa verkkosisältöä, joka on optimoitu hakukoneille. Tämä auttaa varmistamaan, että yrityksen verkkosivusto nousee hakutuloksissa. On hyvin mahdollista, että eksyit tänne Googlen kautta. I rest my case!
 5. Brändin viestinnän ylläpito: Copywriter varmistaa, että yrityksen viestintä ja brändin ääni ovat johdonmukaisia eri kanavissa, oli kyse sitten verkkosivuista, somesta tai mainoksista. Copywriterin tehtäviin kuuluu olennaisena tuoda viesti eri kanaville ja muokata sitä kohderyhmien mukaan, kampanjaan ja kanavaan sopiviksi. Samat mainoskuvat ja mainoslauseet eivät toimi esimerkiksi Facebookissa ja Billboardeilla.
 6. Myyntiä tukeva copy: Copywriterin tehtävä on luoda sisältöä, joka houkuttelee asiakkaita ja auttaa myynnissä. Hän voi laatia tuotekuvauksia, myyntikirjeitä ja muuta myynninedistämismateriaalia. Tärkeimpänä ominaisuutena hyvässä myyntitekstissä on kuitenkin viesti ja tarina.
 7. Editointi ja tarkistus: Copywriter varmistaa, että tekstien kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat virheettömiä ennen niiden julkaisemista. Toisaalta tämäkään ei ole aina välttämätöntä.

Kaiken kaikkiaan copywriterin tehtävä on välittää yrityksen viestintä tehokkaasti ja vaikuttavasti. Hän on keskeinen osa markkinointitiimiä, joukkueen pelinrakentaja, ja auttaa luomaan kiinnostavaa ja vaikuttavaa sisältöä, joka houkuttelee ja sitouttaa kohdeyleisön. Sitoutunut yleisö on erinomainen yleisö, yrityksestä riippumatta!

Oletko kiinnostunut saamaan laadukasta ja tuloksia tuovaa copya yrityksellesi? Ota yhteyttä ja katsotaan, miten yrityksesi tulos saadaan ennennäkemättömälle tasolle!

Vastaa

 • Kaikki
 • Blog
 • Copywriting
 • Hakukoneoptimointi
 • Ilmiöt
 • Johtaminen
 • markkinointi
 • Sanen päiväkirja
 • Suhteet
 • Teknologia
 • TV-sarjat
 • Työelämä
 • Työnhaku
 • Urheilu
 • Viihde

About

Kun tiedätte, niin tiedätte. Vapaamuotoinen sivusto, jossa ette tule näkemään politiikkaa.

© 2023 Sanekoo.fi. Kaikki oikeudet pidätetään. 

Tietosuojaseloste.

%d bloggaajaa tykkää tästä: