Haluatko tehdä yhteistyötä? Ota yhteyttä

Suositut postaukset

Kategoriat

Edit Template

Miten toipua erosta: eron hyväksyminen ja uuden alun rakentaminen

Olet juuri eronnut ja maailma tuntuu kaatuvan päällesi. Mikään ei tunnu enää miltään. Haluat ehkä yrittää saada eksääsi takaisin, vaikka se ei ole järkevä idea. Miten toipua erosta ja oppia hyväksymään tapahtunut? 

Ero voi olla äärimmäisen vaikea ja tuskallinen kokemus. Se voi jättää meidät tuntemaan olon hylätyksi, petetyksi ja surulliseksi. Eron hyväksyminen on kuitenkin tärkeä osa toipumista ja uuden alun rakentamista.

Ensimmäinen askel eron hyväksymisessä on antaa itsellesi lupa tuntea. On täysin normaalia tuntea surua, vihaa, pettymystä ja kaipausta eron jälkeen. Älä yritä tukahduttaa näitä tunteita, vaan anna niiden tulla ja käsittele niitä terveellisellä tavalla. Puhu läheisillesi, kirjoita päiväkirjaa tai hakeudu tarvittaessa ammattiauttajan puheille. Ero voi tarjota mahdollisuuksia tutustua omiin tunteisiin ja tehdä asioita, jotka vapauttavat sinua.

Lue myös: Miten selvitä erosta?

Toinen askel on ymmärtää, että ero ei ole sinun syytäsi. Ero voi johtua monista eri syistä, ja usein siihen vaikuttavat molempien osapuolten teot ja valinnat. Älä syytä itseäsi tai murehdi menneitä. Sen sijaan keskity tulevaisuuteen ja siihen, miten voit oppia ja kasvaa tästä kokemuksesta.

Moni vaatii tässä askelmassa eksältään selitystä, jos on tullut jätetyksi. Totuus kuitenkin on, että entinen kumppanisi ei ole sinulle mitään velkaa. Tapahtunut ei muuksi muutu. Olet nyt vastuussa vain itsellesi. Se kannattaa ottaa mahdollisuutena.

Erosta selviää parhaiten antamalla ajan kulua

Kolmas askel on antaa itsellesi aikaa parantua. Ero ei parane hetkessä, vaan siihen voi kulua aikaa ja prosessi voi olla vaikea. Ole kärsivällinen ja hellävarainen itsesi kanssa. Keskity omiin tarpeisiisi ja hyvinvointiisi. Harrasta itsellesi mieluisia asioita, liiku ja pidä huolta terveydestäsi. Näin voit vahvistaa itsetuntoasi ja löytää uutta iloa ja merkitystä elämääsi. Paras tapa toipua erosta on luottaa juuri tähän askelmaan. Aika parantaa haavat.

Neljäs askel on hyväksyä menneisyys ja päästää siitä irti. Ei ole hyödyllistä jäädä kiinni menneisiin tunteisiin, katkeruuteen tai kaunoihin. Hyväksy, että eron tapahtuminen oli osa elämääsi, mutta se ei määrittele sinua tai tulevaisuuttasi. Keskity siihen, miten voit rakentaa uutta elämää ja luoda itsellesi onnellisen tulevaisuuden.

Miten toipua erosta, kun olet ollut käytännössä kaksikko koko suhteen ajan ja yhtäkkiä olet yksin? Viides askel on oppia tuntemaan itsesi uudelleen. Ero voi muuttaa meitä syvällisesti, ja siksi on tärkeää tutustua uudelleen omiin tarpeisiin, unelmiin ja tavoitteisiin. Mieti, mitä haluat elämältäsi ja mitkä asiat tuovat sinulle iloa ja tyytyväisyyttä. Tee suunnitelmia ja aseta itsellesi uusia tavoitteita. Näin voit luoda uuden identiteetin ja löytää uuden suunnan elämällesi. Tai palata siihen, mitä olit ehkä ennen suhdetta. Joka tapauksessa saat tehdä sitä, mitä haluat. Se on vapauttavaa, usko minua. Olen itse toipunut erosta juuri näin.

Ole avoin uusille mahdollisuuksille ja ihmissuhteille. Vaikka ero voi olla kivulias kokemus, se voi myös avata oven uusille mahdollisuuksille ja kasvulle. Ole valmis kohtaamaan uusia ihmisiä ja kokeilemaan uusia asioita. Älä sulkeudu tai jää kiinni menneisyyteen, vaan astu rohkeasti eteenpäin kohti uutta ja parempaa elämää.

Seuraa suhteisiin liittyviä artikkeleitamme ja lue erilaisia neuvoja suhteisiin liittyen! 

Vastaa

 • Kaikki
 • Blog
 • Copywriting
 • Hakukoneoptimointi
 • Ilmiöt
 • Johtaminen
 • markkinointi
 • Sanen päiväkirja
 • Suhteet
 • Teknologia
 • TV-sarjat
 • Työelämä
 • Työnhaku
 • Urheilu
 • Viihde

About

Kun tiedätte, niin tiedätte. Vapaamuotoinen sivusto, jossa ette tule näkemään politiikkaa.

© 2023 Sanekoo.fi. Kaikki oikeudet pidätetään. 

Tietosuojaseloste.

%d bloggaajaa tykkää tästä: