Haluatko tehdä yhteistyötä? Ota yhteyttä

Suositut postaukset

Kategoriat

Edit Template

Mitä heikkouksia työhaastattelussa voi sanoa ja miten kääntää ne vahvuuksiksi?

Työhaastattelu on tärkeä askel työnhakuprosessissa. Siinä työnantaja pyrkii selvittämään, mitä vahvuuksia ja heikkouksia hakijalla on. Monet työnhakijat kamppailevat kysymyksen kanssa, mitä heikkouksia työhaastattelussa voi sanoa ja miten ne voisi kääntää vahvuuksiksi.

Kysymykseen “mitä heikkouksia sinulla on” kannattaa valmistautua huolellisesti, sillä se osoittaa työnantajalle, että tunnet itseäsi. Kaikkia heikkouksia ei kannata tuoda kuitenkaan esille.

On tärkeää olla rehellinen työhaastattelussa, mutta samalla on myös tärkeää osata esittää heikkoudet tavalla, joka osoittaa kyvyn kehittyä ja oppia uutta. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia yleisiä heikkouksia, joita voi tuoda ilmi työhaastattelussa ja miten ne voi kääntää vahvuuksiksi.

Voit valmistautua työhaastatteluun kattavammin lukemalla työnhaun oppaamme!

Älä mainitse perfektionismia heikkoutena kevyin perustein

Monet työnhakijat mainitsevat perfektionismin heikkoutenaan. Vaikka perfektionismi voi olla hyödyllistä tietyissä tehtävissä, se voi myös hidastaa työn etenemistä ja aiheuttaa turhaa stressiä. Sen sijaan, että mainitsisit perfektionismin heikkoutena, voit kääntää sen vahvuudeksi korostamalla tarkkuutta ja huolellisuutta. Voit mainita, että olet tarkka yksityiskohtiin ja pyrit aina saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen.

Toisaalta itse pyrin välttämään tämän pointin käyttämistä, sillä se on klisee, joka on kuultu monesti aiemmin.

Hermostuminen esiintymistilanteissa

Monet ihmiset kamppailevat esiintymisjännityksen kanssa. Se on luonnollista ja okei, sillä esiintyminen vaatii harjoittelua siinä missä muutkin taidot.

Jos mainitset hermostumisen heikkoutena, voit kääntää sen vahvuudeksi korostamalla, että olet valmis haastamaan itsesi ja kehittymään. Voit mainita, että olet tehnyt töitä esiintymisjännityksen voittamiseksi ja olet oppinut hallitsemaan hermostuneisuutta paremmin. Tämä osoittaa työnantajalle, että olet valmis astumaan mukavuusalueesi ulkopuolelle ja kehittymään ammatillisesti.

Aikataulun hallinta

Jos sinulla on vaikeuksia aikataulun hallinnassa, voit kääntää tämän heikkouden vahvuudeksi korostamalla järjestelmällisyyttä ja kykyä priorisoida. Voit mainita, että olet kehittänyt omia järjestelmäsi aikataulun hallintaan ja olet oppinut priorisoimaan tehtäviä tehokkaasti. Tämä osoittaa työnantajalle, että olet tietoinen heikkoudestasi ja olet tehnyt töitä sen parantamiseksi.

Myös määräajoista koituvan stressin voi nostaa jollain tapaa esiin heikkoutena tai sen, että teet usein muutoksia töihin juuri ennen määräajan umpeutumista. Näiden kahden asian kääntäminen vahvuudeksi on yllättävän helppoa. Voit kertoa, että yrität siksi olla usein proaktiivinen, et reaktiivinen töiden osalta. Pienet korjaukset loppuvaiheissa taas auttavat siinä, että projektit loppupeleissä menestyvät paremmin, oli kyseessä sitten myyntiala tai suunnittelutyöt.

Kuten näistä esimerkeistä näemme, heikkouksien kääntäminen vahvuuksiksi vaatii itsetuntemusta ja kykyä nähdä asioita eri näkökulmista. On tärkeää olla rehellinen työhaastattelussa, mutta samalla on myös tärkeää osata esittää heikkoudet tavalla, joka osoittaa kyvyn oppia ja kehittyä. Muista aina valmistautua työhaastatteluun huolellisesti ja harjoitella vastauksia etukäteen.

Vastaa

 • Kaikki
 • Blog
 • Copywriting
 • Hakukoneoptimointi
 • Ilmiöt
 • Johtaminen
 • markkinointi
 • Sanen päiväkirja
 • Suhteet
 • Teknologia
 • TV-sarjat
 • Työelämä
 • Työnhaku
 • Urheilu
 • Viihde

About

Kun tiedätte, niin tiedätte. Vapaamuotoinen sivusto, jossa ette tule näkemään politiikkaa.

© 2023 Sanekoo.fi. Kaikki oikeudet pidätetään. 

Tietosuojaseloste.

%d bloggaajaa tykkää tästä: